Bezele cu nuca si mac

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 albusuri de ou
  • 250 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • o lingura zeama de lamaie
  • unt pentru uns tava
  • 1-2 linguri nuca macinata
  • o lingura mac

Mod de preparare

Albusurile se bat impreuna cu un praf de sare,zaharul vanilat si zaharul pudra turnat treptat treptat pana se obtine o spuma(bezea) tare.Se adauga si zeama de lamaie.

Pe o tava unsa cu unt se toarna bezele cu lingurita sau cu spritul gramajoare de albus la distanta de 5-6 cm una de cealalta.Se coc la foc moale,iar cand albusul incepe sa se intareasca,se acopera cu o hartie,ca sa nu se rumeneasca.Cand s-su uscat,se scot din cuptor si se aseaza pe platou.

Eu am amestecat o parte din compozitie cu cacao si am presarat deasupra mac, o parte cu scortisoara si am presarat deasupra mac si nuca macinata .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise