Bilute de branza

Sfaramam branza.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr branza (de orice fel va place, eu am facut inclusiv cu branza de vaci proaspata),
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • piper
  • faina (aprox. 300 gr)

Mod de preparare

Sfaramam branza sau o dam pe razatoare (daca folosim cascaval, telemea sau orice alt fel de branza mai tare). Se pot folosi si mai multe feluri de branza in acelasi timp.

Adaugam ouale si faina amestecata cu praful de copt si trecem la framantat.

Cand obtinem un aluat destul de tare, formam bilute pe care le punem la prajit in ulei incins.

Uleiul trebuie sa acopere bilutele.

Aluatul trebuie sa fie destul de tare, altfel riscati ca la copt, bilutele sa se desfaca si sa se faca precum o omleta, asa ca nu va zgarciti la faina.

Cand se desprind de pe fundul ceaunului si se ridica la suprafata, scoatem bilutele cu o paleta si le punem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise