Bilute din curmale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150-200 g curmale fara samburi;
  • coaja rasa de lamaie;
  • 2-3 lingurite de rom, putina scortisoara;
  • miere dupa gust;
  • 4 linguri lapte;
  • grau fiert;
  • nuca macinata sau alune pisate;

Mod de preparare

Curmalele se taie marunt si se amesteca cu coaja rasa de lamaie, laptele, mierea, romul. Din aceasta compozitie pe o plaseta din lemn se pun cu lingurita mici movilite. Fiecare gramajoara se modeleaza adaugandu-se putin grau fiert daca a iesit prea moale compozitia. Bilutele se tavalesc prin nuca sau alune pisate.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise