Biscuiti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 grame unt
  • 150-200 grame zahar
  • 1 ou
  • 300 grame faina grau
  • 100-150 grame faina porumb
  • 1 varf cutit sare
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

1. Se amesteca zaharul si untul ( se bat la mixer)

2. Se adauga oul. Se bate la mixer inca 3 minute

3. Intr-un alt vas se amesteca faina de grau, faina de porumb, sarea si praful de copt

4. Se amesteca toata ingredientele si se face o coca (daca nu este destul de consistenta, se mai poate adauga faina de grau)

5. Pe hartie de copt se intind 2 foi cu grosimea de 1 cm si se lasa la rece 30 minute (congelator)

6. Se fac diferite forme si se pun in tava tapetata cu unt/ulei si faina de grau

7. Se lasa la copt 12-15 minute

P.S. Sunt un deliciu unsi cu dulceata, alaturi de o cafea neagra!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise