Biscuiti 'alb si negru'

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g faina
  • 260g unt
  • 140g zahar
  • 2 galbenuse
  • 40g cacao
  • coaja de la 1 lamaie
  • -2 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare

Pe o planseta de lemn amestecati faina +vanilia,in centru adaugati untul rece din frigider,taiat cubulete, zaharul,galbenusele;

Este ft important sa pregatiti coca cat mai repede;

Impartiti coca in 2-a,o parte o inveliti in folie de plastic,iar in cea de-a 2-a parte adaugati cacao;inveliti si cea de-a 2-a parte in folie de plastic si lasatile in frigider pt 1 ora;

Intindeti cele 2-a mingii de coca,in forma de dreptunghi,lungi 20 cm,largi 10 cm,punetile 1-a peste alta rulatele,cu ajutorul hartiei de cuptor,inveliti cu folie de plastic si introduceti in frigider pt 30 minute;

Aprindeti cuptorul,180°C,eliberati rulada din folia de plastic, taiati rulada in feliute 1\2 cm,introduceti in cuptor 15-20'

Sunt ft fragede,bune,merg ft bine alaturi de o cafea dimineata!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise