Biscuiti cu banane si unt de arahide

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul
  • • ½ ceasca unt sau margarina Rama, la temperatura camerei
  • • ½ ceasca zahar
  • • ½ ceasca zahar brun
  • • 1 ou
  • • 1 lingurita esenta de vanilie
  • • ½ ceasca unt de arahide
  • • 1 ½ ceasca faina
  • • 1 lingurita bicarbonat
  • • ¼ lingurita sare
  • Umplutura
  • • 1 lingura unt, la temperatura camerei
  • • 1 ½ lingura zahar brun
  • • ½ lingura zahar
  • • 1 lingura rom
  • • putina scortisoara
  • • 2 banane, feliate
  • • ½ ceasca crema de branza
  • • ½ ceasca unt de arahide

Mod de preparare

1. Pentru aluat, incalzeste cuptorul la 180°.Amesteca untul/margarina cu ambele feluri de zahar pana ce devine pufos.Adauga oul si vanilia si bate-le.Adauga untul de arahide si amesteca.Intr-un bol separat, amesteca faina cu bicarbonat si sare.Adauga-le in amestecul cu unt si amesteca-le bine.Intr-o tava de copt pune cate o lingura plina de aluat si cu o furculita data cu faina, fa pe biscuiti forme de plasa (ca la placinte).Coace biscuitii timp de 9-11 minute, pana incep sa se coloreze pe margini.

2. Pentru umplutura, intr-o tigaie inalta, topeste untul pe foc mediu.Adauga ambele feluri de zahar si da focul mai tare.Amesteca pana ce s-au topit si fac bule.Adauga romul (ai grija la flacari).Adauga scortisoara.Adauga bananele si amesteca pentru a le imbraca in sos.Pune-le deoparte.

3. Amesteca crema de branza cu untul de arahide pana ce devine moale.Fa bananele piure, adauga-le in amestecul cu crema de branza si amesteca pana ce amestecul devine moale.Pune amestecul obtinut la frigider pentru 20 minute.

4. Pentru a face sandwich-uri ia un biscuite, unge-l cu amestecul cu crema de branza, iar deasupra pune un alt biscuite.Repeta procedura cu biscuitii ramasi.Optional, se pot servi alaturi de sirop de artar.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise