Biscuiti cu mac si ciocolata alba

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -200 gr unt
  • -100 gr Green Sugar
  • -2 oua
  • -80 gr mac
  • -1 praf de sare
  • -10 gr praf de copt
  • -coaja razuita de la o lamaie spalata bine
  • -500-550 gr faina
  • Extra:
  • -180 gr ciocolata alba
  • -2 linguri de lapte
  • -extract natural de vanilie

Mod de preparare

Untul moale il amestecam cu indulcitorul si adaugam pe rand cate un ou , sarea, coaja razuita de lamaie ,macul ,parful de copt si faina . Faina nu o puneti pe toata o data ci numai jumate . Omogenizati si adaugati apoi restul de faina . Cantitatea de faina poate sa difere putin in functie de marimea oualor .

Aluatul il indindem cu sucitorul pe masa de lucru ,dar nu mai gros de 1-2 cm . Taiem cu forma dorita biscuitii si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute .

Pana se cos si racesc biscuitii pregatim ciocolata . Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic impreuna cu laptele . Cand este topita adaugam extrasul de vanilie si omogenizam .

Cand sunt reci biscuitii in impartim in jumate si cu ajutorul unui pos punem ciocolata calduta pe ei. Apoi unim cate doi .

Decoratii cum doriti .

Se pastreaza in cutii metalice .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise