Biscuiti cu nesquik

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 160 gr untura
  • 70 gr zahar
  • 1 ou
  • 3 linguri nesquik
  • 3 linguri nuca caramelizata macinata
  • 330-350 gr faina
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Intr-un bol punem untura, oul, zaharul si cel pudra cu pastai de vanilie.

Mixam usor pana obtinem o crema, adaugam nuca macinata, coaja rasa de portocala si praful de copt.

Cernem faina, incorporam cam 200 de gr, apoi punem nesquik-ul.

Mai presaram faina treptat, amestecam cu mana de acum, pana obtinem un aluat putin moale dar totusi nelipicios.

Il acoperim si il dam la rece pentru 20 de minute.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.

Rupem bucatele de aluat, formam bile pe care le aplatizam usor, dandu-le forma unor banuti.

Introducem tava in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita si lasam biscuitii acolo pana se usuca putin.

Ii scoatem din cuptor cand sunt gata, ii lasam sa se raceasca apoi ii pastram intr-o cutie acoperita cu capac.

Se patreaza foarte bine multe zile, ii puteti lua la pachet voi sau cei mici, pot fi serviti in timp ce vizionam un film, langa un ceai, o cafea. Sunt foarte buni!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise