Biscuiti cu portocale

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g untura
  • 300g zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura otet
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Coaja rasa de la 2 portocale mari
  • 600g faina

Mod de preparare

Frecam untura cu zaharul, pana ce aproape s-a topit zaharul si amestecul devine cremos, adaugam rand pe rand ouale, amestecand in continuare, apoi esentele si otetul, iar la final faina in care am amestecat sarea. Cu o paleta, amestecam bine, sa se incorporeze toata faina, apoi dam aluatul la rece pentru 2h ( eu l-am pregatit seara si am copt biscuitii a doa zi).

Luam cate o parte din aluat, il modelam pe planseta de lucru, il taiem in formele dorite si formam biscuitii. Ii asezam in tava tapetata cu hartie si ii dam la copt pentru 30’. Intre timp pregatim urmatoarea tava si procedam la fel…pana terminam tot aluatul.

Dup ace s-au racit, ii sevim simpli sau cu glazura la alegere.

Ps:Cantitatile din reteta, sant pentru una portie. Eu am pregatit doua portii si mi-au iesit 6 tavi. Se pastreaza foarte bine in caserola bine onchisa, timp de cateva saptamani.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise