Biscuiti cu stafide

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr stafide
  • 200 ml apa fierbinte
  • 400 gr faina
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 150 gr unt
  • 250 ml lapte + 2 linguri pentru uns
  • 1 lingurita esenta de rom

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Inmoaie stafidele in pa fierbinte timp de 10 minute apoi scurge-le bine.

Intr-un vas, aemsteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara.Adauga untul si amesteca pana cand se formeaza un aluat sfaramicios.Adauga 250 ml lapte si esenta de rom si amesteca pana la omogenizare.Inglobeaza in aluat si stafidele.

Formeaza din aluat 16 biscuiti, luand cu o lingurita din el si punand pe tava bilute de aluat.Unge biscuitii cu 2 linguri lapte ramas si da-i la copt 15-20 minute pana cand s-au rumenit.

http://lauradfood.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise