Biscuiti dietetici

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g fulgi fini de ovaz
  • 140 g fructe uscate(banane,curmale, migdale, struguri)
  • 120 g margarina nehidrogenata
  • 12-14 linguri de lapte vegetal sau apa
  • putina sare
  • faina neagra sau faina spelta integrala

Mod de preparare

Taiem marunt fructele uscate sau le mixam intr-un robot de bucatarie.Fulgii de ovaz ii mixam pana devin aproape ca o faina.Punem intr-u bol fructele, ovazul, laptele, margarina, putina sare si faina cat cuprinde, trebuie sa obtinem un aluat dens, tare, pe care putem sa il intindem cu sucitorul.Infasuram aluatul in folie de bucatarie si il punem la frigider timp de 30 de minute.

Incingem cuptorul la 180C.Punem aluatul pe o suprafata curata si il intindem de o grosime de 2mm.Taiem aluatu cu o forma de biscuiti sau cu un pahar si ii punem intr-o tava pin care am pus hartie de copt. Coacem biscuitii timp de 15-20 de minute.Scoatem tava din cuptor si ii lasam 5 minute in tava, dupa ce s-au racit ii punem intr-o cutie. Mi-au iesit 65 de biscuiti!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise