Biscuiti din malai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr 6 persoane
  • * 600 g faina de malai
  • * 150 g unt
  • * 150 g zahar
  • * 6 galbenusuri
  • * 1 lamaie, coaja razuita
  • * Sare
  • * ulei de masline - facultativ

Mod de preparare

Topiti untul la flacara mica, adaugati malaiul, zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie, putina sare si eventual o lingura de ulei pentru a obtine o compozitie fluida.

Cu ajutorul unui posh confectionati barete de 6/7 cm sau inele sau in forma de s, pe o tava unsa cu unt si presarata cu faina.

Puneti tava in cuptorul incalzit la 180 grade pentru circa 20/30 minute.

Cind scoateti biscuitii aveti grija sa nu-i rupeti, sunt ft friabili cind sunt calzi. Cind se racesc devin crocanti.

Se servesc cu vinuri dulci sau rosii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise