Biscuiti picanti din malai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -200 grame malai;
  • -2 lingurite sare;
  • -2 lingurite boia de ardei iute;
  • -piper dupa gust;
  • -70-100 grame unt topit;
  • -50 ml ulei;
  • -3-4 litri apa calda sau lapte cald.

Mod de preparare

Intr-un vas se pune malaiul dupa care se adauga sare, boia de ardei si piper, dupa gust, se amesteca bine pentru dispersarea ingredientelor picante.

Se pune treptat apa sau laptele, amestecandu-se ingredientele foarte bine pentru a nu se face cocoloase, se adauga untul topit.

Amestecam aceste ingrediente pana obtinem o pasta/aluat potrivit de tare.

Aceasta pasta o intindem pe o planseta unsa in prealabil cu ulei, iar cu un dispozitiv taiem bucati cat un biscuite normal.

Se incalzeste cuptorul aragazului, se pregateste o tava, se unge cu unt, se aseaza biscuitii si se dau in cuptor pentru 15-20 minute, la foc potrivit.

Se intorc cu o paleta, iar cand au o crusta maronie se scot.

Se pot consuma cu diferite mancaruri traditionale.

In amestec se pot adauga plante aromate (marar, patrunjel, tarhon, cimbru, chimen etc.).

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise