BISCUITI SPRITATI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • un ou mic sau doua galbenusuri de la oua mari
  • 200 g zahar (numai tos)
  • un plic cu zahar vanilat
  • un virf de cutit sar fina
  • o lingurita cu virf praf de copt.

Mod de preparare

Intr-un castron de circa 3 l, se freaca untul moale cu zaharul, oul intreg cu galbenusurile, sarea, vanilia si praful de copt, numai 1/2 minut, cu furculita, fara sa se topeasca zaharul; se pune apoi faina toata si se trece cu furculita prin faina si unt, amestecind mereu prin rasturnare, ca sa se formeze frecatei mai mici. Acesta este secretul ca biscuitii sa reuseasca cu tepi: frecateii sa fie bine infainati si sa nu se lucreze cu mina, ca sa nu se uneasca intre ei, ca un aluat. Frecateii se lasa la rece 30 minute.Se fixeaza forma speciala pentru biscuiti spritati.Ruloul se rotunjeste singur, pe masura ce iese din masina si, cind are lungimea dorita, i se unesc capetele. Cununitele formate se aseaza in tava presarata cu putina faina.Biscuitii se coc la foc mijlociu, 25 minute, pina cind se rumenesc putin.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise