Biscuiti Spritati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 600 gr faina
  • - 300 gr untura
  • - 100 gr zahar
  • - 3 oua
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - 1 pliculet zahar vanilat
  • - coaja rasa de la o lamiae+zeama de la ½ lamaie
  • - lapte

Mod de preparare

Cand am pofta pe ceva dulce, usor si rapid pregatesc acesti biscuiti fragezi…

Intr-un vas mai mare punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam untura, zaharul+cel vanilat, ouale intregi, coaja rasa de la lamaie+zeama si incepem sa framantam. Pentru a obtine un aluat moale si usor de modelat adaugam putin lapte caldut. Pregatim masina de tocat si punem dispozitivul special pentru biscuiti. Trecem aluatul prin masina, asezam biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc putin. Cand s-au racit putin pudram cu zahar praf sau le decoram dupa preferinta si imaginatia fiecaruia.

Pofta Buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise