Biscuiti vitrati

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 75 gr unt
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o portocale
  • dropsuri

Mod de preparare

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si cu oul. Adaugam vanilia, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina.

Framantam bine si mai adaugam cate o lingura de faina (daca este cazul) pentru a obtine un aluat nelipicios.

Lasam aluatul la frigider 1 ora.

Intindem o foaie groasa de 30 mm si decupam diverse forme. Eu am decupat ursuleti, braduti, inimoioare, stelute, fulgi de nea.

Punem dropsurile intr-o punga si le sfaramam cu ajutorul unui sucitor.

Umplem mijlocul biscuitilor cu praf magic de dropsuri.

Coacem fursecurile la 170 grade Celsius timp de 10 - 12 minute.

Le lasam la racit in tava apoi le mutam pe un platou.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise