Biscuitit fragezi cu finetti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 175 gr unt
  • 50 gr cacao de buna calitate
  • 60 gr zahar
  • 150 gr finetti
  • Esenta de rom 1 fiola
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri de cognac
  • 1 lingurita coaja rasa de portocale
  • Nuci
  • Ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Cei mai indragiti biscotti facuti de mine, moi si deliciosi. Nu lasati foarte mult la cuptor doar atat cat sa nu ramana aluat pe scobitoare. Daca va plac mai crocanti atunci ii puteti lasa peste 10 minute.

Ouale se mixeaza cu zaharul, esentele si coaja de portocale. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Se pune crema finetti (care a fost tinuta la temperatura camerei) si se mixeaza iarasi. Separat se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa. Se adauga treptat din ingredientele uscate la oua si se amesteca bine pana se formeaza un aluat moale si pufos. Aluatul se pune in folie alimentara si se da la rece pentru 40 de minute. Se fac bilute sau se taie aluatul cu forme si se dau la cuptor pentru 8-10 minute si nu mai mult, atat cat sa treaca testul cu scobitoarea. Biscuititi trebuie sa fie moi si nu tari sau crocanti. Puteti sa-i umpleti cu finetti la mijloc, sa-i glazurati cu ciocolata sau sa-i lasati simpli. O parte i-am umplut la mijloc cu ciocolata si farami de nuca si pe altii i-am decorat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise