Blini cu crema de branza si somon afumat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 120 g faina
  • 120 ml lapte
  • 2 oua
  • 5 g drojdie uscata
  • 50 g unt topit
  • 1/2 lingurita sare
  • 300 g branza proaspata
  • 50 g smantana
  • 100 g somon afumat
  • marar pentru decor

Mod de preparare

Amestecam galbenusurile cu laptele si untul topit. Adaugam faina, sarea si drojdia si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Lasam la dospit 30 de minute.

Adaugam albusurile batute spuma si le incorporam.

Conectam aparatul panini Maker Breville la sursa de curent si cand beculetul verde s-a aprins formam blinelele cu o lingura.

Coboram capacul aparatului Panini Maker Breville coacem blinele cateva secunde. Ridicam cand si cand capacul si le verificam.

Pufoase, fragede, delicioase.

Frecam crem de branza cu sare si smantana. O punem intr-un pos si formam gramajoare pe fiecare clatita.

Asezam deasupra bucati de somon afumat si crengute de marar.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise