Blini cu crema de branza si somon afumat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 120 g faina
  • 120 ml lapte
  • 2 oua
  • 5 g drojdie uscata
  • 50 g unt topit
  • 1/2 lingurita sare
  • 300 g branza proaspata
  • 50 g smantana
  • 100 g somon afumat
  • marar pentru decor

Mod de preparare

Amestecam galbenusurile cu laptele si untul topit. Adaugam faina, sarea si drojdia si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Lasam la dospit 30 de minute.

Adaugam albusurile batute spuma si le incorporam.

Conectam aparatul panini Maker Breville la sursa de curent si cand beculetul verde s-a aprins formam blinelele cu o lingura.

Coboram capacul aparatului Panini Maker Breville coacem blinele cateva secunde. Ridicam cand si cand capacul si le verificam.

Pufoase, fragede, delicioase.

Frecam crem de branza cu sare si smantana. O punem intr-un pos si formam gramajoare pe fiecare clatita.

Asezam deasupra bucati de somon afumat si crengute de marar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise