Boabe gigante de cafea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 470 g faina
  • 330 g unt
  • 295 g zahar
  • o lingura ness pulbere
  • 2 lingurite cafea mocca
  • o lingurita sare

Mod de preparare

Se amesteca untul moale cu zaharul. Se pun cafeaua si ness-ul dizolvat in 2 linguri apa fiarta. Se adauga treptat faina si sarea, se amesteca bine, se inveleste coca in folie transparenta si se lasa la frigider cateva ore.

Se iau din coca bucati de marimea unei nuci, se fac biscuiti ovali, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu o lama plata se face pe fiecare o incizie pe lungime, in asa fel incat sa semene cu boabe de cafea.

Se mai lasa biscuitii in frigider cu tot cu tava o jumatate de ora. Se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 16-18 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise