Bombite cu visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • biscuiti obisnuiti -500g
  • rahat -500 g
  • nuci macinate - o cana
  • esenta de rom- 2 fiole
  • unt sau margarina- 100g
  • cacao - 4-5 linguri
  • zahar - o cana
  • apa - o cana
  • nuca de cocos - aprox. 200g
  • visine din visinata

Mod de preparare

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca.

Biscuitii se dau prin masina de tocat , la fel si rahatul.

Intr-un bol se pun biscuitii, rahatul, margarina, nucile , esenta de rom si peste ele se toarna siropul.

Se amesteca bine. Rezulta o pasta groasa. Daca e prea moale mai punem biscuiti, daca e prea legata mai punem sirop.

Se ia cate putin din aceasta pasta si se formeaza mici bombite in mijlocul carora punem cate o visina.

Le dam apoi prin nuca de cocos.

La mijloc, daca nu avem visine ,putem pune o aluna. Ies la fel de bune!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise