Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 2 lingurite seminte de susan macinate;
  • - un pumn de nuci, macinati plus doua nuci taiate marunt pentru glazura;
  • - un pumn de migdale macinate;
  • - 4 linguri de cacao neagra;
  • - 150 grame prune uscate taiate marunt;
  • - 80 grame biscuiti digestivi;
  • - 4-5 lingurite ulei de cocos;
  • Pentru glazura:
  • - 80 grame zahar brun;
  • - 1 lingura apa fierbinte;
  • - 40 grame unt 82 % grasime (la temperatura camerei);
  • - 25 ml frisca lichida.

Mod de preparare

1. Se macina in rasnita semintele de susan, nucile si migdalele.

2. Se pot macina tot in rasnita, sau intr-un blender si biscuitii digestivi.

3. Prunele uscate, se spala, se sterg bine cu un servetel de hartie si apoi se taie marunt.

4. Se adauga cacaua si uleiul de cocos.

5. Se amesteca bine toate ingredientele pana se incorporeaza.

6. Se formeaza intre degete bile mici, si se aseaza intr-o tava sau farfurie mare. Lasati la frigider pentru 30 de minute.

7. Pentru glazura pregatiti asa: puneti intr-o tigaie zaharul brun la foc mic, lasati pentru doua-trei minute pana incepe sa devina usor aurie, adaugati apa fierbinte si amestecati usor. Retrageti de pe foc cand s-a caramelizat si adaugati untul amestecand repede, si mai apoi frisca.

8. Turnati cate o lingurita pe fiecare bila si lasati sa se intareasca pentru 15 pana la 30 de minute.

9. Asezati in hartie de mini-muffin sau de praline.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise