Bomboane de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • (30 buc):
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • o banana
  • jumatate fiola vanilie
  • o lingurita lichior (optional)
  • 250 g ciocolata amaruie 70%

Mod de preparare

Preparati crema astfel: intr-o cratita aduceti la fierbere frisca lichida. Adaugati ciocolata alba rupta in bucatele, amestecati bine cu o lingura de lemn pana aceasta se topeste. Luati de pe foc, iar cand crema s-a racit adaugati o banana foarte coapta dar fara parti negre, strivind-o cu furculita. Amestecati foarte bine, puneti o lingurita de lichior si esenta de vanilie.

Separat, topiti trei sferturi din ciocolata amaruie la bain marie pana ajunge la 52 de grade. Daca nu aveti termometru, luati-o de pe foc exact cand toata ciocolata s-a topit, nu o lasati mai mult. Dupa ce ati stins focul, luati recipientul de la bain marie si adaugati restul de ciocolata, rapid, pana aceasta se topeste. Acesta este secretul unor bomboane de ciocolata care stralucesc. Vedeti pozele de mai sus din timpul pregatirii:

Imediat incepeti si vospiti peretii formei de ciocolata, avand grija sa ungeti bine fundul si peretii; prima data cand i-am facut nu am stiut exact ce si cum, marginile nu le-am umplut de ciocolata, de aceea mi-au iesit cam subtiri si nu aveau o forma tocmai potrivita cu ce visam. Dar de data asta, am intors forma cu fundul in sus, pentru ca ciocolata sa mearga si pe margini, masura de siguranta:)

Dupa ce ati umplut toata forma, lasati cateva minute la temperatura camerei. Puneti crema cu un posh sau cu lingurita, in functie de cat de mari sunt formele. Nu puneti pana sus, ci 3 sferturi. Lasati iarasi cateva minute.

Urmeaza sa puneti capacul. Ciocolata se va intari in timpul acesta daca nu lucrati repede, de aceea puteti sa o puneti din nou la bain marie, lucru nerecomandat de marii bucatari, dar daca sunteti amatori ca mine, nu-i niciun bai, nu va arata de nota 10, ci de -10, asa ca e ok;)) Daca insa sunteti perfectionisti, puteti repeta pasul cu topitul unei noi ciocolate la 52 de grade.

Ungeti cu grija sa nu amestecati ciocolata cu crema de banane. Aveti grija sa uniti bine marginile; ideea e sa se lucreze repede pentru ca ciocolata se intareste aproape imediat si trebuie sa aveti o bomboana unitara, sa nu se vada imbinari sau, mai grav, sa nu se lipeasca. Cu practica vin si rezultatele.

Lasati o ora la temperatura camerei apoi puneti in frigider pana a doua zi.

Scoateti usor bomboanele din forma si le puteti pune in forme speciale sau intr-o cutie de carton.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise