Bomboane din fructe uscate, trase in ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -fructe uscate:smochine,curmale,caise
  • stafide,cirese,kiwi,banane
  • -coaja rasa de lamaie
  • -esenta de rom
  • -ciocolata de lapte/ciocolata alba.

Mod de preparare

Toate fructele,in afara de curmale, se pun la rehidratat,in apa cu esenta de rom.Curmalele se curata de samburi si impreuna cu celelalte fructe,rehidratate,se dau prin blender,cat mai marunt.Peste pasta de fructe gata formata,se adauga coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Se amesteca si se framanta apoi cu mana,rezultand,un "aluat" usor de modelat.Cu mainele usor umede se fac bilute pe care le tragem in ciocolata.Se pun la scurs pe un gratar si cand s-a intarit ciocolata neagra,se fac dare cu ciocolata alba.

Sunt de-a dreptul delicioase!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise