Bomboane din morcov

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Poate cunoasteti reteta aceasta, este una din preferatele copilariei mele..pe cat de simpla, pe atat de gustoasa! Bulgarasii portocalii au constituit mereu o bucurie nemarginita pt. mine, iar cand fiul meu m-a rugat atat de frumos sa-i fac aceste bomboane, n-am ezitat!
  • Avem nevoie de:
  • -1 parte morcov ras marunt (in cazul meu 100 gr)
  • -1 parte zahar (in cazul meu 100 gr)
  • -zeama de lamaie, dupa gust (eu am pus zeama de la 2 lamai)

Mod de preparare

Am amestecat bine toate aceste ingrediente si le-am pus intr-un vas de lut, apoi le-am bagat la cuptor la cea mai mica temperatura, invartind compozitia din cand in cand...am tinut totul la deshidratat cca 2 ore (daca aveti cantitate mai mare de morcov, va fi nevoie sa asteptati mai mult timp). Dupa ce compozitia s-a legat bine, am lasat sa se raceasca, dupa care am format bulgarasii de jeleu si i-am dat prin zahar tos. Daca le lasati la temperatura camerei cateva ore, glazura se intareste putin, pe cand miezul bomboanelor este moale. Sunt absolut delicioase.

Enjoy!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise