Bomboane multicolore mentolate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata cu menta
  • 130 gr unt
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri sirop de menta
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 esente vanilie
  • 2 linguri faina
  • un castronel nuca macinata
  • un castronel alune macinate
  • alune de pus in mijloc
  • cocos de toate culorile

Mod de preparare

Ciocolatile se rup bucatele mici, se pun intr-un ceaunel ,la topit.

Cand s-a topit se adauga cele 5 galbenusuri rand pe rand(dupa fiecare galbenus pus luam ceaunelul de pe foc si il incorporam bine).

Untul il taiem cubulete si il punem peste ciocolata pana se topeste. Apoi punem faina si invartim bine sa nu se faca cocoloase, dupa care punem zaharul pudra rand pe rand si invartim bine si siropul de menta.

Luam ceaunul de pe foc si amestecam:nuca macinata,alunele macinate,esentele de vanilie.

Incorporati bine toate si lasam deoparte pana se raceste.

Dupa ce s-a racit se ia cate o bucatica de compozitie,se pune in mijloc o aluna si se fac bilute.

Le dam prin cocos de diferita culori ,apoi le dam la rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise