Bomboane Raffaello

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 30 de bucati)
  • Pentru bomboane:
  • 200 ml lapte condensat
  • 3-4 linguri lapte praf
  • 50 gr unt moale
  • 100 gr fulgi de cocos
  • 50 gr foi de napolitane maruntite
  • esenta de vanilie
  • alune de padure prajite
  • Pentru ornat:
  • 150 gr ciocolata alba
  • 4 linguri lapte
  • 20 gr unt
  • 150 gr fulgi de cocos

Mod de preparare

1. Mixam untul cu laptele condensat, adaugam laptele praf, fulgii de cocos, napolitana maruntita si esenta de vanilie. Framantam compozitia cu mana si cand s-a omogenizat, facem bilute aproape cat o nuca. Punem in interior cate o aluna si modelam usor cu mana pana le rotunjim. Le asezam pe un platou.

2. Punem intr-un vas, pe baie de abur ciocolata alba impreuna cu 4 linguri de lapte si untul. Lasam sa se topesca bine, amestecam si dam deoparte.

3. Bomboanele obtinute le glazuram cu ciocolata topita si apoi le tavalim prin fulgii de cocos. Le pastram la frigider.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise