Bonet

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 150 g zahar
  • 100 g cacao
  • amaretti
  • 10 oua intregi
  • caramel ca topping

Mod de preparare

Ouale intregi se bat cu zaharul pana devin cremoase, laptele se pune pe foc, amaretti se sfarama cu mainile, se pregatesc formele sau forma de tort, sau de chec, unse cu caramel. In crema de oua se adauga cacao, se amesteca bine, urmeaza amaretti sfaramati, iar la sfarsit laptele cald.

Compozitia se toarna in formele unse, dupa care le introducem la cuptor 100°C, intr-o tava in care a fost pusa apa (bain-marie), timp de 20'. Se servesc cu frisca batuta si cu amaretti sfaramati.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise