Bors de sfecla cu urechiuse

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 l apa
  • 2 morcovi
  • o telina
  • o radacina pastarnac
  • o radacina patrunjel
  • o ceapa
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri zarzavat de la borcan sau de la congelator
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper,foaie de dafin
  • 300 g tortellini (urechiuse)
  • Tortellini cu ciuperci (urechiuse)-dupa reteta prezentata

Mod de preparare

Se fierb legumele cu sare,foaie de dafin si otet.Scot legumele fierte din supa,adaug zarzavatul tocat,uleiul, dau cateva clocote, strecor. Adaug tortellinii fierte(urechiusele),las pe flacara 2-3 minute,acopar vasul. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper,se serveste cald. Tebuie sa fie limpede, fara zarzavat,doar cu urechiuse.Este traditional pentru ajun de Craciun si ajun de Boboteaza. Tortellini umplti cu ciuperci, se prepara in casa, ca si coltunasii fara ou.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise