Branza si Smantana de Casa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • lapte de vaca gras si proaspat
  • un saculet pentru strecurat branza
  • un vas mai mare pentru lapte

Mod de preparare

Am pus intr-un vas laptele proaspat muls cam9 litri si am lasat sa se prinda. L-am acoperit cu un servetel iar cind s-a ales zerul de lapte am pus oala pe foc (la temperatura mica sa nuse arda pe fund si sa se afume laptele), am mai miscat din cind de oala (am scuturat) si cind a fost suficient de cald am luat de pe foc (eu iau temperatura laptelui punand mina pe paratii vasului in care se incalzeste, daca pot sa tin mana pe pereti atunci este ok, daca nu pot tine mana este prea fierbinte laptele si incazul asta brinza iese cam gumoasa si nu este buna)

Am strecurat printr-o sita (sa nu rideti, am cumparat o sita de strecutat vopseaua) si aia o pun pa un vas dupa ce marea parte a zerului s-a scurs si las acolo pina nu mai iese zer din brinza.

Despre smantana, am inceput sa adun cu lingura, usor, de pe suprafata laptelui, de trei ori, o data dimineata cind m-am trezit (laptele l-am pus la prins seara), apoi inca odata seara inainte de a merge la culcare si a treia oara in ziua urmatoare dimineata iar spre seara deja zerul s-a separat de branza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise