Branzare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g faina alba
  • 1 cub drojdie
  • 300g branza oaie/capra si cascaval ras
  • 2 oua (unul pentru aluat si unul pentru uns)
  • 2 linguri ulei masline
  • Lapte pentru framantat
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

1. Se amesteca drojdia cu putin lapte caldut si cu zaharul. Se lasa la crescut cca. 10min.

2.Amestecul de drojdie se incorporeaza, apoi, in faina.

Se framanta, turnand lapte caldut, treptat, pana la consistenta unui aluat pentru paine.

3.Se adauga amestecul de branza si cascaval.

Se framanta pana la incorporarea completa (dureaza cca. 30 min manual, dar recomand un malaxor pentru aluaturi/masina pentru paine)

4.Apoi se adauga uleiul si un ou batut si se incorporeaza. Se lasa acoperit la crescut 1h (pana aproape isi dubleaza volumul)

5. Se framanta aluatul. Se intind foi de cca. 20x20cm, cu o grosime de 1-1.5 cm. Foaia se ruleaza si se taie usor cu cutitul, in felii transversale de 2-3 cm grosime.

6.Feliile se aseaza in tava unsa sau cu hartie pentru copt, lasand suficient spatiu intre ele, pentru a nu se lipi una de cealalta.Se lasa sa creasca 5, max. 10 min in tava. Apoi se ung cu ou batut. Sunt foarte bune presarate cu mac, seminte de in sau chimen, etc.

7.Se coc in cuptorul incins, la foc mic.

8.Se scot din cuptor pe un servet de bucatarie si se stropesc cu putina apa, cu ajutorul unui atomizor.Se acopera cu un servet de bucatarie.

Pofta buna!:)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise