Branzoaice

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • apa calduta 350 - 400 ml
  • faina cat cuprinde aprox -800 g
  • un praf de sare
  • 1-2 lingurite de zahar
  • Pentru umplutura desert:
  • 500 g branza de vaci proaspata
  • 2-3 oua
  • 2 linguri smantana
  • zahar dupa gust
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • Pentru umplutura aperitiv:
  • 300 g branza dulce
  • 200 g telemea cu sare
  • putin cascaval ras
  • 1-2 linguri smantana
  • 2-3 oua

Mod de preparare

Se framanta un aluat potrivit pentru intins foi, adaugandu-se treptat apa si faina.

Imediat dupa ce este framantat, aluatul se taie in bucati mici din care se fac bilute. Acestea se intind in foi de 4 - 5 mm.

Pe fiecare foaie intinsa se pune o lingura de compozitie si se imprastie pe jumatate din foaie, iar a doua jumatate, se pliaza peste prima margine. Aluatul este presat cu varfurile degetelor. Apoi, se taie aluatul la 1 -2 mm de unde a fost presat cu degetele si apoi se indeparteaza marginile.Se prajesc in ulei incins ,dupa care se scot pe hartie absorbanta pentru a se indeparta surplusul de grasime.Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise