Branzoaice

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 400 gr faina, 2 oua, 3 linguri margarina (sau ulei), 1 pahar cu lapte, 50 gr. drojdie, 2 linguri zahar, un pic de sare
  • Umplutura: 250 gr. branza dulce de vaca, 3 linguri zahar, 2 oua, 1 lingura gris, coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Se face o maia din lapte caldut, zahar si drojdie care se amesteca cu faina pana se obtine o compozitie de consistenta smantanei. Se presara faina si se pune la cald sa creasca. Se amesteca restul ingredientelor pentru aluat (fara margarina) cu maiaua, si se framanta pana se dezlipeste de pe vas, apoi se adauga margarina topita (sau uleiul), framantand in continuare, si se lasa iar la crescut (putin). Intre timp se presara umplutura: se paseaza branza cu o furculita, se amesteca cu grisul, zaharul, coaja de lamaie, galbenusurile, si la urma se adauga albusurile batute spuma. Din aluatul crescut se intinde o foaie groasa cam de jumate de centimetru, si se taie in patrate. Se pune umplutura in mijlocul fiecarui patrat si se uneste la mijloc cele 4 colturi. Se aseaza fiecare branzoaica intr-o tava unsa cu ulei si se lasa la cald sa creasca. Se ung branzoaicele cu ou batut si se coc la foc mic.

Calde sau reci!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise