Branzoici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • coaja razuita de la o lamaie
  • zeama din jumate de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml lapte
  • praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 750 gr branza dulce de vaci
  • 3 oua
  • 200 gr zahar pudra (sau mai mult )
  • 1-2 linguri de gris
  • stafide (optional)
  • coaja de lamaie
  • esenta rom
  • Extra :
  • 1 ou

Mod de preparare

Faina o cernem si o asezam intr-un vas .

Laptele il incalzim putin, punem un pic de sare, zaharul , drojdia si o lingura de faina si amestecam. Lasam acoperit cu un prosop cam 10 minute.

In faina cernuta facem o groapa in mijloc, razuim coaja de la lamaie, stoarcem si zeama, punem galbenusurile, uleiul si le amestecam acolo, aducand putina faina. Turnam si laptele si incepem sa framantam cu mainile sau se poate framanta cu robotul . In functie de faina e care o folositi, se poate sa mai trebuiasca adaugata apa. Trebuie sa aveti un aluat ca de cozonac ,nelipicios si pufos.

Framantam cam 15 minute, acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca si sa creasca cam o jumate de ora la loc caldut .

Pana atunci pregatim umplutura: branza de vaci o zdrobim cu furculita sau cu mixerul, adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie, esenta de rom si amestecam bine. Gustati sa vedeti daca mai trebuie zahar. Daca branza este moale adaugati 1-2 linguri de gris. Daca doriti puteti adauga 50 gr stafide inmuiate in esenta de rom.

Pregatim o tava si incalzim cuptorul .

Scoatem aluatul din vas pe masa de lucru presarata cu faina. Intindem o foaie nu foarte subtire (cam 0.5 cm grosime), taiem patratele 10x10 (nu are nimic daca mai sunt si colturi, oricum le vom putea strange). Pe fiecare bucata de aluat punem cate o lingura de branza. Strangem colturile, ca si cum am ridica ceva de toate colturile, strangem si sucim. Apasati bine aluatul si aveti grija sa nu ramana nici un pic de branza neacoperita cu aluat . Asezati in tava fiecare bucata cu colturile in jos.

Cand le-am terminat pe toate batem un ou si ungem fiecare bucata .

Dam tava la cuptor si cand sunt rumenite frumos (30-40 minute) sunt gata. Sunt bune calde, dar si reci.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise