Briam de legume

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Folosim o varietate de legume:
  • 4 cartofi, 3 dovlecei, 2 vinete, 3-4 ardei verzi, 1 ceapa, 2-3 rosii, facultativ 2 catei usturoi, ulei de masline, sare, piper si facultativ cateva frunze de menta prospata.

Mod de preparare

Spalati si taiati legumele in felii de ce marime doriti. Puneti legumele intr-o tava de cuptor in care ati pus o jumatate de cana de ulei, de preferabil de masline.

Mixati ceapa, usturoiul, rosiile si menta. Turnati acest amestec peste legume.

Adaugati sare si piper dupa gust si o cana cu apa.

Coaceti in cuptorul preincalzit, la o temperatura de 180 de grade timp de 45 minute. Verificati regulat ca legumele sa nu fie prea uscate, in acest caz mai adaugati putina apa.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise