Briosa cu spanac si feta

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 g drojdie uscata (1 pliculet)
  • 2 lingurite zahar
  • 1 cana apa calduta
  • 3 cani faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • Umplutura:
  • 250 g spanac congelat
  • 2 linguri seminte de dovleac
  • 150 g branza feta, taiata cubulete mici

Mod de preparare

Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in ordine ingredientele lichide apoi cele solide.

Se unge o tava de chec cu unt si se tapeteaza cu faina (sau se poate pune hartie de copt).

Se caleste spanacul pana ce apa se evapora.

Se incalzeste cuptorul la 190 g C.

Din aluat se ruleaza un dreptunghi de 15cm x 25 cm, se presara pe toata suprafata spanac, 100 g din branza feta si semintele de dovleac.

Aluatul se ruleaza si se formeaza un sul din care se taie 10 felii.

Se pun feliile in forma de zig-zag in tava pregatita anterior.

Se presara deasupra restul de branza feta si se coace briosa timp de 30-35 de minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise