Briose

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 150 gr unt sau margarina Rama, la temperatura camerei
  • • 150 gr zahar
  • • 175 gr faina (sau 160 gr faina + 15 gr cacao, pentru briose cu ciocolata)
  • • 1 pliculet praf de copt
  • • un praf de sare
  • • 3 oua
  • • 1 lingurita esenta de vanile (sau 1 lingurita scortisoara, pentru briose cu ciocolata, sau orice alte arome doriti)
  • Pentru glazura si décor
  • • 100 gr ciocolta alba , cu lapte sau amaruie
  • • 2 linguri lapte
  • • 25 gr unt
  • • 2-3 linguri gr zahar pudra
  • • fulgi de migdale, fructe confiate, chipsuri de ciocolata sau fructe pentru ornate

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se amesteca untul/margarina cu zaharul pana se obtine o crema, se adauga faina, praful de copt si sarea, se amesteca, apoi se adauga ouale si esenta de vanilie si se amesteca totul pana se obtine o compozitie cremoasa.Se aseaza intr-o tava de briose, forme de hartie pentru briose.Se toarna cate putin din aluat in fiecare forma.

2. Se dau la cuptor pentru 18-20 minute, pana cresc si se rumensc.

3. Pentru glazura se topeste ciocolata impreuna cu laptele si untul.Se amesteca, adaugand si zaharul pudra.Se da fiecare briosa prin glazura si se orneaza, dupa preferinte, cu fulgi de migdale fructe confiate, chipsuri de ciocolata sau fructe.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise