Briose

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15oml lapte
  • 3 oua
  • 500g faina
  • 200g zahar
  • 100g margarina
  • 100g stafide
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Se mixeaza cele 3 oua cu zaharul si un praf de sare.Intr-un castron mai mare punem in laptele caldut drojdia pentru a se dizolva.Acest lichid, il punem peste spuma de ou cu zahar, impreuna cu esentele de rom ,vanilie,zaharul vanilat si margarina ,care am topito un pic pe foc.Le frecam cu mixerul impreuna cu faina.Trebuie sa obtinem un aluat lipicios si moale .Incorporam si stafidele si amestecam cu o spatula sau lingura ,aluatul.

Pregatim formele de briose.Eu am avut din cele de silicon si nu a necesitat nici grasime ,nici foaie de copt.Se gasesc in comert tavite de aluminiu speciale pentru briose.Aceste tavite necesita unse cu unt sau margarina.

Luäm cu lingura din compozitie si punem in tavite ,un pic mai mult de jumatate.Sa ramana loc pentru a creste briosa la copt.

Introducem briosele la cuptorul incins din timp,la temperatura de 170 grade ,20 de minute.

Ideale la micul dejun ,sau la pachet pentru cei mici ,la scoala sau gradinita.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise