Briose

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 280g unt
  • 200g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 280 g faina amestecata cu 2 lingurite praf de copt
  • 4 oua mari batute. Pentru ornat optional: frisca
  • crema
  • ciocolata si bomboane ornamentale

Mod de preparare

Se incinge cuptorul. Se bate untul si zaharul intr-un bol mare cu o lingura de lemn, apoi se adauga coaja de lamaie, se incorporeaza ouale batute si apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine. Se pune amestecul in forme si se da la cuptor 15-20 de minute. Se lasa la racit si se orneaza sau se mananca asa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise