Briose aperitiv

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200ml lapte
  • 200g faina
  • 4 oua
  • 50ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 100g carnat afumat
  • 100g telemea
  • 100g ardei kapia rosu
  • 100g masline negre, sarate
  • 1 fir praz, partea verde cu Frunze
  • Pt décor:
  • 100g cascaval ras
  • Ceapa verde

Mod de preparare

Pregatim un aluat din oua, lapte, ulei faina si praf de copt. Tocam marunt prazul,taiem cubulete branza, ardeiul, carnatii si maslinele si le incorporam in aluat.

Ne pregatim formele de briose si le umplem cu aluat pe trei sferturi. Deasupra fiecaruia presaram cascaval ras si cateva frunzulite de ceapa verde maruntita.

Dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 30-35 minute. Se servesc reci.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise