Briose aperitiv, cu carne tocata si legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 350 gr carne tocata(vita+porc)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 370 gr ciuperci conservate
  • o priza cimbru
  • o priza sare
  • o priza piper
  • 30 ml ulei penntru calit legumele
  • 2 linguri apa
  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 450 gr faina
  • 200 ml sana
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite Dr Oetker(amestec de praf de copt si drojdie)
  • sare
  • Pentru decor:
  • cascaval ras
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Incepem cu umplutura, pentru ca trebuie preparate definitiv legumele si carnea tocata, apoi date la rece.

Curatam si tocam legumele cuburi.

Scurgem ciupercile si le tocam mai marunte.

Carnea tocata o asezonam cu sare, cimbru si piper.

Intr-un vas antiaderent punem uleiul la incins, apoi adaugam legumele si putina apa, la inceput o lingura.

Acoperim vasul si lasam legumele sa se inabuse la foc mediu cateva minute, amestecand din cand in cand in ele, si mai adaugam apa daca este cazul, eu am pus ulei putin, asa ca am completat cu apa.

Daca nu aveti probleme cu stomacul, nu mai puneti apa deloc si lasati legumele sa se caleasca in baie mai multa de ulei, sunt mai gustoase!

Cand legumele sunt usor patrunse, adaugam ciupercile bine scurse, apoi carnea tocata si amestecam bine toate ingredientele.

Acoperim din nou vasul si il lasam pe foc mediu pana cand carnea se prepara bine, dar mai amestecam din cand in cand in el.

Gustam ingredientele, mai adaugam sare si condimente daca este cazul, apoi le punem intr-o sita la scurs si le lasam acolo sa se raceasca bine.

Pentru aluat, batem oul bine cu putina sare, apoi adaugam sana peste el si imediat garantul pentru aluaturi dospite.

Amestecam bine sa se stinga prafurile si incorporam treptat faina.

Va rezulta un aluat moale, in care vom amesteca ingredientele pentru umplutura, dar dupa ce il lasam sa se odihneasca 5-6 minute.

Pregatim formele de briose pe care le umplem 3/4 cu compozitia rezultata si le dam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.

La final adaugam cascaval ras si patrunjel verde tocat, si mai lasam briosele in cuptor cu focul stins, pentru a se topi usor cascavalul.

Spor si pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise