Briose cu afine si visine

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g faina,
  • 4 oua,
  • 200g unt,
  • 200g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa,
  • 1 1/2 praf de copt,
  • 3 linguri lapte,
  • un praf de sare,
  • 100 g afine (pot fi congelete, proaspete sau din dulceata - eu am folosit din dulceata),
  • 2 linguri visine din dulceata,
  • 1 lingura stafide,
  • 12 forme de briose.

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele la un loc cu mixerul, pana se formeaza un aluat omogen. Untul trebuie sa fie moale atunci cand incepeti sa faceti aluatul. Apoi se amesteca usor in aluat, afinele,stafidele si visinile. Din aceasta compozitie ies 12 bucati. Se pun cu o lingura in formele de briose, sau le puteti pune in forme de hartie speciala pentru briose. Formele se umplu pe jumatate,deoarece ele cresc la cuptor. Se baga in cuptorul incins la 180 gr. C pentru 20-25 de minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise