Briose cu afine si visine

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g faina,
  • 4 oua,
  • 200g unt,
  • 200g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa,
  • 1 1/2 praf de copt,
  • 3 linguri lapte,
  • un praf de sare,
  • 100 g afine (pot fi congelete, proaspete sau din dulceata - eu am folosit din dulceata),
  • 2 linguri visine din dulceata,
  • 1 lingura stafide,
  • 12 forme de briose.

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele la un loc cu mixerul, pana se formeaza un aluat omogen. Untul trebuie sa fie moale atunci cand incepeti sa faceti aluatul. Apoi se amesteca usor in aluat, afinele,stafidele si visinile. Din aceasta compozitie ies 12 bucati. Se pun cu o lingura in formele de briose, sau le puteti pune in forme de hartie speciala pentru briose. Formele se umplu pe jumatate,deoarece ele cresc la cuptor. Se baga in cuptorul incins la 180 gr. C pentru 20-25 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise