Briose cu banana si ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 1,5 pahare faina
  • 3/4 pahare zahar
  • 2 lingurite cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 250ml iaurt
  • 1 banana
  • 2 oua
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • nuca macinata sau nuca de cocos

Mod de preparare

Topim ciocolata si untul si lasam deoparte sa se racoreasca.

Intr-un caston amestecam faina,zaharul,cacaoa,praful de copt si sarea. Adaugam iaurtul,banana pasata si ouale. Mixam bine dupa care adaugam amestecul de ciocolata si unt.Se toarna aluatul in forme si se coace in cuptorul incalzit la 170 grade pentru 30-40 minute.

Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul.

Dupa ce s-a racit,glazuram briosele si le ornam cu nuca sau nuca de cocos...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise