Briose cu banane pentru copii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 banane foarte coapte
  • 125 ml ulei vegetal
  • 2 oua
  • 100g zahar brun
  • 225g faina
  • 3 linguri de pudră de cacao cernută
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 50-60 g ciocolata amaruie tocata sau lacrimi ciocolata(optional)
  • Glazura :
  • 100 gr ciocolata neagra sau cu lapte
  • Nonpareils multicolor

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius si asezati cosuletele de briose intr-o tava speciala de briose.

Într-un castron pisati bananele cu o furculita. Dupa ce s-a pisat bine banana se adauga uleiul, urmat de ouă şi zahăr.

Separat se amesteca faina, praful de cacao şi bicarbonatul. Acest amestec uscat se adauga la amestecul de banane. Cu atentie amestecati usor iar apoi cu o lingura puneti compozitia in cosuletele de briose.

Puneti la cuptorul preîncălzit timp de 15-20 minute . Se lasă să se răcească puţin înainte de a le scoate din tava. Apoi puneti-le pe un gratar si lasati sa se raceasca.

Se decoreaza dupa preferinta

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise