Briose cu cacao si crema de prune uscate

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 briose delicioase:
  • 200 gr de faina integrala (pt ca le prefer mai nutritive)
  • 100 gr de fructoza (este varinta sanatoasa a zaharului)
  • 250 ml (o cana) de apa calda
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie natura (o jumatate de lingurita) sau esenta (5-8 picaturi)
  • 1 ou
  • 4 linguri de cacao pudra
  • zeama de jumtate de lamai si coaja rasa daca se doreste
  • 3-4 linguri de ulei (eu folosesc de palmier)
  • Pentru topping:
  • 100 gr de prune uscate
  • 10 cirese de decor sau altceva, bombonele
  • 0 cana cu ceai

Mod de preparare

Briose: Intr-un bol se bate oul ca pentru omleta, se adauga fructoza si se mai freaca. Peste se adauga zeama de lamaie si coaja, urmate de ulei, vanilie si cacaua. Dupa ce s-au omegenizat se adauga praful de copt si faina integrala.

Amestecam bine compozitia si daca nu este destul de cremoasa mai punem putina apa calda. Incalzim cuptorul 10 min inainte la temperatura medie. Pe o tava punem hartia de briosa in care adaugam cate o lingura de compozitie (cam un sfert din forma de briosa). Daca nu exista forme de briose, puteti folosi cesti de cafea termorezistente. Briosele se tin 20-25 de minute la cuptor cat mai sus.

Topping: Se face un ceai (eu am folosit de musetel) si se adauga in el fiebinte prunele. Se lasa prunele 15-20 de minute la inmuiat, dupa care se scot din ceai si se paseaza intr-un bol. Cu pasta obtinuta se orneaza briosele scoase din cuptor.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise