Briose cu cacao si visine

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 12 briose:
  • *190 g faina
  • *150 g zahar
  • *190 ml apa
  • *75 ml ulei
  • *1 si jumatate lingurita praf de copt
  • *1 lingura coaja rasa de lamaie
  • *1/2 fiola esenta de vanilie
  • *1/2 fiola esenta de rom
  • *2 linguri cacao
  • *2-3 pumni de visine (proaspete sau dun compot, fara samburi)

Mod de preparare

Am amestecat ingredientele uscate apoi am adaugat apa, uleiul si esentele si am amestecat cu mixerul pana la omogenizare.

In tava pregatita cu hartie de briose am pus cate o lingura de aluat, cate 2 visine, am acoperit cu inca o lingura de aluat si deasupra am pus cate o visina decor.

Am dat la cuptorul preincalzit pentru 25 min pe foc mediu.

Cand s-au racit, le-am ornat cu zahar praf si glazura rece de la Dr. Oetker.

Daca nu se foloseste glazura de ciocolata, poate fi un delicios desert de post.

Sursa: http://www.bucatarianoastra.com/forum.htm

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise