Briose cu cacao si visine

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 12 briose:
  • *190 g faina
  • *150 g zahar
  • *190 ml apa
  • *75 ml ulei
  • *1 si jumatate lingurita praf de copt
  • *1 lingura coaja rasa de lamaie
  • *1/2 fiola esenta de vanilie
  • *1/2 fiola esenta de rom
  • *2 linguri cacao
  • *2-3 pumni de visine (proaspete sau dun compot, fara samburi)

Mod de preparare

Am amestecat ingredientele uscate apoi am adaugat apa, uleiul si esentele si am amestecat cu mixerul pana la omogenizare.

In tava pregatita cu hartie de briose am pus cate o lingura de aluat, cate 2 visine, am acoperit cu inca o lingura de aluat si deasupra am pus cate o visina decor.

Am dat la cuptorul preincalzit pentru 25 min pe foc mediu.

Cand s-au racit, le-am ornat cu zahar praf si glazura rece de la Dr. Oetker.

Daca nu se foloseste glazura de ciocolata, poate fi un delicios desert de post.

Sursa: http://www.bucatarianoastra.com/forum.htm

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise