Briose cu ciocolata neagra

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O reteta foarte buna pentru iubitorii de ciocolata, niste briose moi, pufoase si ciocolatoase
  • 200 ml iaur gras
  • 2 oua
  • 100 ml ulei din samburi de struguri
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 lgt esenta de rom
  • 2 lgt zeama de lamaie
  • 1 lgt coaja portocale
  • 1 lgt coaja lamaie
  • 2 lg cu vf de cacao
  • 180 gr faina
  • 1 lgt pf de copt
  • 1 vf cutit praf de ghimbir macinat
  • un praf de sare
  • 200 gr zahar
  • o ciocolata neagra
  • facultativ un paharut cu zmeura si unul cu mure
  • ingrediente pentru 12 bucati

Mod de preparare

Ouale si zaharul se bat spuma, adaugam uleiul si apoi iaurtul. Se cerne faina impreuna cu celelalte ingrediente uscate. Le adaugam in aluat si apoi urmeaza ciocolata cubulete. Incingem cuptorul la 180 de grade, se umplu formele pe jumatate, se pun fructe la mijloc si apoi iar aluat. Se dau 20 minute la cuptor, se face testul cu scobitoarea si daca sunt gata pe margine le scoatem. Chiar daca in mijloc nu s-au facut si pe margine sunt gata nu le mai tinem pentru ca se vor intari, briosele trebuie sa fie moi si pufoase nu uscate.Toate ingredientele se lasa la temperatura camerei.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise