Briose cu cirese, crema mascarpone si lime

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 350 gr zahar
  • 500-520 gr faina
  • 15 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1/2 lime
  • cirese
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1/2 lime

Mod de preparare

Briosele:

Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita.

Ouale (de la temperatura camerei) le separam, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si obtinem o crema deschisa la culoare.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le incoporam peste galbenusuri.

Punem uleiul in fir subtire si mixam mereu la viteza mica, apoi esenta, coaja rasa de lime si laptele.

Incoporam praful de copt si faina, treptat, pana obtinem o compozitie de consistenta checului.

Intr-o tava de briose punem hartiute si le umplem pe 3/4 cu compozitia de mai sus.

Deasupra punem cirese si le introducem in cuptorul incins.

Le lasam la copt 25-30 de minute, pana devin aurii (facem testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate).

Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca bine. Din aceasta cantitate am obtinut 26 de briose.

Crema:

Mascarponele il mixam cu zaharul pudra, apoi il aromatizam cu esenta de vanilie si coaja rasa de lime.

Cu ajutorul unui ornator facem floricele de mascarpone pe briose.

Le dam putin la rece si servim.

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise