Brioșe cu cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat de brioșe:
  • - Făină - o cană și 3/4 (~200g)
  • - Lapte - o cană (~300ml)
  • - Zahăr - jumătate de cană (~150g)
  • - Ouă - 1
  • - Bicarbonat - o linguriță
  • - Cacao - 2-3 linguri (~10g)
  • - Sare - un vârf de cuțit
  • Umplutură:
  • - Cocos - 50g
  • - Zahăr pudră - o lingură cu vârf
  • - Albuș de ou - 1
  • Ulei - pentru uns hârtiuțele.

Mod de preparare

Ingredientele ajung pentru 10-14 brioșe (depinde de mărimea formelor).

Cantitățile sunt aproximative și nu sunt bătute în cuie. Faceți prima dată ca mine și apoi ajustați rețeta după gust. :D Inițial rețeta era cu o cană de zahăr, dar mie îmi plac dulciurile mai puțin dulci. :) De asemenea, puteți să nu puneți cacao deloc și să puneți esență de vanilie sau de altceva sau nimic. :P

Alte lucruri necesare:

- tavă de brioșe;

- hârtiuțe pentru brioșe;

- mixer;

- tel (eu am folosit telul de la blenderul vertical);

- furculiță, lingură mare/polonic mic;

- recipient cu spray pentru ulei (e foarte bun dacă îl aveți, eu nu am așa că am întins uleiul cu mana :D);

- cuptor de aragaz sau electric. :P

1. Amestecați cu mixerul toate ingredientele pentru aluat până se omogenizează.

2. În alt vas bateți cu telul zahărul pudră cu albușul de ou până obțineți spuma.

3. Puneți cocosul peste spumă și amestecați cu o furculiță.

4. Ungeți hârtiuțele cu ulei și puneți-le în forme. Eu pun 2-3 picături de ulei și apoi le întind pe toată suprafața hârtiei cu degetele.

5. Puneți un strat subțire de luat în hârtiuțe.

6. Peste stratul de aluat puneți bulgărași de umplutură.

7. Cu restul de aluat acoperiți cât se poate bulgărașii.

8. Puneți la cuptorul preîncălzit pentru aprox. 30 de minute, la foc mijlociu. Timpul de copt depinde de fiecare cuptor, de aceea e bine să verificați și la 20 de minute.

Testați cu o scobitoare dacă s-au făcut bine (băgați scobitoarea in brioșă; dacă iese curată e gata).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise