Briose cu crema de ciocolata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • briose
  • 250 grame unt
  • 200 gr ciocolata amaruie de buna calitate
  • 250 grame faina
  • 100 ml lapte
  • 4 oua
  • coaja rasa de la 2 portocale mici
  • 250 gr zahar
  • un plic praf de copt
  • crema
  • 250 grame unt
  • 300 grame ciocolata amaruie
  • 5 linguri de zahar pudra

Mod de preparare

Se freca bine untul cu zaharul si se adauga cate un ou, amestecand continuu pana la incorporare, dupa care se pune laptele, faina amestecata cu praful de copt, ciocolata topita si se aromeaza cu coaja de portocala. Se pun cu lingura in formele de briose si se baga la cuptorul preincalzit la 220 grade pentru cca 15 minute.

Crema: se freaca untul cu zaharul pudra spuma adaugand-se treptat ciocolata topita cu grija sa nu se taie, iar se taie se adauga putina frisca lichida rece si se repara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise