Briose cu crema de unt vanilat

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 120 g unt la temperatura camerei
  • 120 g zahar pudra
  • 120 g faina
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lg esenta de vailie
  • Pt decor:
  • 110 g unt
  • 110 g zahar pudra
  • 1 lg esenta de vanilie
  • Pt decor:
  • gructe glasate(cirese,visine)

Mod de preparare

Pentru briose se freaca untul cu zaharul pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga, pe rand ouale, esenta de vanilie si se bate bine pana se amesteca complet. Apoi se adauga faina cernuta cu praful de copt si praful de sare.

Se toarna compozitia in forme de briose treptate cu folie speciala ce copt, doar 3/4, pt ca vor creste la copt, si se introduc in cuptorul preincalzit pt circa 20 min, la temp potrivita. Se scot formele cu briose pe un gratar si se lasa la racit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise