Briose cu crema de unt vanilat

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 120 g unt la temperatura camerei
  • 120 g zahar pudra
  • 120 g faina
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lg esenta de vailie
  • Pt decor:
  • 110 g unt
  • 110 g zahar pudra
  • 1 lg esenta de vanilie
  • Pt decor:
  • gructe glasate(cirese,visine)

Mod de preparare

Pentru briose se freaca untul cu zaharul pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga, pe rand ouale, esenta de vanilie si se bate bine pana se amesteca complet. Apoi se adauga faina cernuta cu praful de copt si praful de sare.

Se toarna compozitia in forme de briose treptate cu folie speciala ce copt, doar 3/4, pt ca vor creste la copt, si se introduc in cuptorul preincalzit pt circa 20 min, la temp potrivita. Se scot formele cu briose pe un gratar si se lasa la racit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise